Vepřové plíčky na smetaně

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
975 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřových plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice.
  • 2
    Plíce a rozříznuté srdce máčíme ve studené vodě asi půl hodiny. Potom je důkladně vypereme ve vlažné vodě, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme divoké koření, část oloupané cibule a za občasného promíchání vaříme pod poklicí doměkka.
  • 3
    Uvařené plíce a srdce vyjmeme, dáme do studené vody a po prochlazení zbavíme zbytků trubic. Srdce i plíce nakrájíme na tenké nudle.
  • 4
    V rozpuštěném tuku zpěníme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu a zbylou cibuli, zaprášíme prosátou moukou a dorůžova osmažíme. Zeleninu potom zalijeme vývarem z plíček, přilijeme mléko, rozšleháme, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, cukr, ocet, hořčici a za občasného promíchání vaříme omáčku nejméně 20 minut.
  • 5
    Nakonec omáčku přecedíme na nakrájené plíčky a srdce, přisolíme ji, zjemníme smetanou a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 11. 2016
Vepřové plíčky na smetaně
Klasický recept z Receptur teplých pokrmů.Dávám palec nahoru, pro větší jedlíky doporučuji porci trochu navýšit. Zeleninu jsem vařila a bylo ji malinko více.🙂