Vepřové plíčky na smetaně
115 min.
Ingredience
- 66,6gramůCibule
- 13,3gramůCukr krupice
- 33,3gramůHořčice
- 500gramůVepřové plíce
- 500gramůVepřové srdce
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 30gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 3,3gramyDivoké koření celé
- 120gramůZelenina kořenová
- 66,6gramůTuk
- 66,6gramůCitrony
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
975 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z vepřových plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice.
- 2Plíce a rozříznuté srdce máčíme ve studené vodě asi půl hodiny. Potom je důkladně vypereme ve vlažné vodě, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme divoké koření, část oloupané cibule a za občasného promíchání vaříme pod poklicí doměkka.
- 3Uvařené plíce a srdce vyjmeme, dáme do studené vody a po prochlazení zbavíme zbytků trubic. Srdce i plíce nakrájíme na tenké nudle.
- 4V rozpuštěném tuku zpěníme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu a zbylou cibuli, zaprášíme prosátou moukou a dorůžova osmažíme. Zeleninu potom zalijeme vývarem z plíček, přilijeme mléko, rozšleháme, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, cukr, ocet, hořčici a za občasného promíchání vaříme omáčku nejméně 20 minut.
- 5Nakonec omáčku přecedíme na nakrájené plíčky a srdce, přisolíme ji, zjemníme smetanou a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 11. 2016
Vepřové plíčky na smetaně
Klasický recept z Receptur teplých pokrmů.Dávám palec nahoru, pro větší jedlíky doporučuji porci trochu navýšit. Zeleninu jsem vařila a bylo ji malinko více.🙂