Vepřové po štýrsku se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 2lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOcet
- 150gramůCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 2lžícePažitka
- 150gramůMrkev kořen
- 50gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrole na oleji. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, poprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- 2Očištěnou mrkev a celer uvaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme drobně krájenou slaninu, na které opečeme kostičky uvařené zeleniny.
- 3Dušené maso rozdělíme na talíře, obložíme opečenou zeleninou a posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.