Vepřové ragú s mangoldem
45 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 10gramůSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůOlej chilli
- 500gramůMangold
- 100gramůŠalotka
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůPražené mandle
- 80mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové plátky očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce, opečeme ve woku na rozpáleném oleji asi 4 minuty, zakapeme chilli olejem a a ještě minutu dosmažíme. Vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji v pánvi opečeme na kousky nakrájený očištěný mangold a šalotku asi 4 minuty, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme ještě 4 minuty. Šunku nakrájíme na slabé proužky a spolu s masem přidáme k mangoldu a promícháme. Podáváme posypané nasekanými opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.