Vepřové ramínko dušené na víně
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej stolní
- 2decilitryVíno červené
- 500gramůVepřové maso libové
- 100gramůZelenina kořenová
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyJalovec
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 1špetkaCukr krupice
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1784 kcal
Bílkoviny
104 g
Tuky
99 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, vložíme opláchnuté, osolené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme koření, zeleninu, česnek, víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme výpekem nebo horkou vodou.
- 2Výpek přecedíme, dochutíme cukrem a přelijeme na maso nakrájené na porce.
- 3Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou nebo jeřabinovou zavařeninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.