Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením
25 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 1kusCuketa
- 400gramůVepřová kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaProvensálské koření
- 1,5decilitryVíno bílé
- 75gramůOlivy černé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme.
- 2Vepřové maso naporcujeme na 8 menších řízků, omyjeme je a osušíme, lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, řízečky na něm prudce z obou stran osmahneme, vyjmeme je z pánve a přikryté dáme do tepla.
- 4Na olej do pánve nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji 3 až 5 minut smažíme. Pak přilijeme víno, přidáme olivy a provensálské koření a bez pokličky 5 minut vaříme.
- 5Řízečky dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.