Vepřové řízečky na zelenině s provensálským kořením

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme.
  • 2
    Vepřové maso naporcujeme na 8 menších řízků, omyjeme je a osušíme, lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, řízečky na něm prudce z obou stran osmahneme, vyjmeme je z pánve a přikryté dáme do tepla.
  • 4
    Na olej do pánve nasypeme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji 3 až 5 minut smažíme. Pak přilijeme víno, přidáme olivy a provensálské koření a bez pokličky 5 minut vaříme.
  • 5
    Řízečky dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.