Vepřové řízky marinované
37 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaČesnek sušený
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaHořčice
- 1,6kilogramyVepřové kotlety
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
139 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme olej, ocet, chilli, sušený česnek, kmín, hořčici, med a pepř. Ve směsi obalíme řízky a marinujeme je asi 15-20 minut při pokojové teplotě.
- 2Řízky osolíme a dáme vedle sebe do ohnivzdorné mísy nebo pekáče.
- 3Troubu předehřejeme na 250°C, řízky grilujeme ve vzdálenosti 8 cm od zdroje tepla. Poté řízky obrátíme a potřeme marinádou.
- 4Grilujeme z druhé strany 3-4 minuty, až je maso propečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.