Vepřové řízky na zelenině s chřestem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z chřestu odkrájíme hlavičky, které použijeme na konečnou ozdobu. Chřest rozkrájíme podélně, pórek nakrájíme na kolečka.
  • 2
    V osolené vodě si uvaříme oloupané a nakrájené brambory doměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme osolené a opepřené plátky masa z obou stran a vyjmeme je z pánve.
  • 3
    Na olej vsypeme plátky chřestu, které po orestování zalijeme 5 lžícemi vývaru a chřest dusíme 15 minut. Na poslední 2 minuty před koncem dušení přisypeme kolečka pórku a přidáme orestované maso. Krátce prohřejeme a podáváme teplé posypané petrželovou natí a ozdobené chřestovými špičkami a s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.