Vepřové řízky na zelenině s chřestem
45 min.
Ingredience
- 250gramůChřest zelený
- 1kusPórek
- 1litrVývar zeleninový
- 0,5litrVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 300gramůVepřové kotlety
- 300gramůBrambory
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z chřestu odkrájíme hlavičky, které použijeme na konečnou ozdobu. Chřest rozkrájíme podélně, pórek nakrájíme na kolečka.
- 2V osolené vodě si uvaříme oloupané a nakrájené brambory doměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme osolené a opepřené plátky masa z obou stran a vyjmeme je z pánve.
- 3Na olej vsypeme plátky chřestu, které po orestování zalijeme 5 lžícemi vývaru a chřest dusíme 15 minut. Na poslední 2 minuty před koncem dušení přisypeme kolečka pórku a přidáme orestované maso. Krátce prohřejeme a podáváme teplé posypané petrželovou natí a ozdobené chřestovými špičkami a s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.