Vepřové řízky obalované v kokosu
37 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 2lžíceStrouhanka
- 5lžicOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyPórek
- 1kusFeferony
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCukr třtinový
- 500gramůAnanas
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených a opepřených vejcích a v kokosu smíchaném se strouhankou. V pánvi rozehřejeme část oleje s máslem, vložíme postupně řízky a smažíme je asi 4 minuty po každé straně. Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky a potom na malé kousky. Opečeme je na zbylém rozehřátém oleji, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a nasekanou feferonku. Podusíme asi 3 minuty. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cukr. Pokrm upravíme na talíře a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.