Vepřové řízky plněné hřiby
40 min.
Ingredience
- 80gramůAnglická slanina
- 100gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceKerblík
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1kusCibule
- 1kusŽemle tuková
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceSherry brandy
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 800gramůVepřové kotlety
- 100gramůKřemenáče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
63 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu bez kostí omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na řízky silné přibližně 2 cm. Řízky v polovině rozřízneme tak, že vytvoříme kapsu. Anglickou prorostlou slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Hříbky a křemenáče očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu pokrájíme na plátky, polovinu pokrájíme na malé kostky. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr Nivu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Žemli nakrájíme na kostky, dáme do misky a zalijeme pivem.
- 2Namočenou žemli vymačkáme, přebytečnou tekutinu vylijeme. K žemli přimícháme žloutky, kerblík. Konzervované fazolky scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozpálíme máslo a slaninu osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji a dáme do misky. Na stejném omastku zpěníme cibuli, přidáme k ní houby, promícháme a usmažíme je dozlatova.
- 4Vychladlé houby se slaninou přidáme k pokrájené žemli, přidáme pepř, sýr a směs dobře promícháme. Případně dochutíme solí.
- 5Houbovou směs vložíme do řízků, které uzavřeme párátky nebo je zašijeme. Maso osolíme a silně posypeme pepřem 4 barev.
- 6V pánvi na rozpáleném oleji a másle (1 lžíce) restujeme řízky z každé strany po 2 minutách dozlatova. Dozlatova usmažené řízky vyjmeme z pánve, dáme je do alobalu a uchováme teplé. Na omastek dáme plátky pokrájených hub, které restujeme jen 1 -1.5 minuty. Přilijeme Sherry Brandy a jakmile výpek začne bublat, zamícháme smetanu se lžičkou sójové omáčky. Promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.
- 7Teplé řízky podáváme s houbami a zelenou fazolkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.