Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou
35 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 250gramůPárky Frankfurtské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceStrouhanka
- 1kusCitrony
- 1hrstPetržel kudrnka
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
56 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
711 mg
Postup přípravy
- 1Sýr nahrubo nastrouháme. Párky rozkrájíme na menší kousky. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme s pivem.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, opepříme a osolíme. Z jedné strany je posypeme nastrouhaným sýrem, na polovinu rozložíme nakrájené párky, maso přeložíme a na okrajích rozklepneme, případně zajistíme proti rozevření párátky. Pak naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.
- 4Řízky podáváme s plátkem citronu a posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.