Vepřové řízky plněné šunkou

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
570 mg
Cukr
261 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso rozporcujeme na osm řízků, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na čtyři položíme plátky šunky, posypeme je šalvějí a přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany smažíme 5 minut. Usmažené "dvojité" řízky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu.
  • 3
    Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme do ní řízky, krátce vše prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.