Vepřové řízky s medovou omáčkou a mangem
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůRýže Basmati
- 1lžičkaSůl
- 2kusyLimetka
- 1kusMango
- 650gramůVepřová kýta
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOcet jablečný
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rýži krátce osmahneme na lžíci másla, přilijeme 400 ml osolené vody a dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
- 2Limetky omyjeme a osušíme, jednu oloupeme, kůru nakrájíme na nudličky, šťávu vymačkáme. Druhou limetku pokrájíme na dílky.
- 3Oloupané mango vypeckujeme a rozkrájíme na kostičky. Opékáme na lžíci másla asi 2 minuty, vyjmeme a udržujeme teplé.
- 4Omyté maso krájíme na řízky, mírně naklepeme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 5 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
- 5Výpek zředíme octem a necháme přejít varem. Vmícháme med, limetkovou kůru, nastrouhaný zázvor, povaříme 2 minuty. Přilijeme limetkovou šťávu, prohřejeme, vložíme řízky a krátce povaříme.
- 6Řízky s omáčkou, mangem a rýží upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme dílky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.