Vepřové řízky s paprikami
60 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 400gramůPaprikové lusky čerstvé
- 2lžíceOlej stolní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
88 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
- 2Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, poprášíme moukou a okraje nařízneme. Maso prudce opečeme po obou stranách na oleji, vyjmeme a osolíme.
- 3Do oleje od opékání přidáme máslo, připravené papriky, rajčatový protlak, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.
- 4Paprikovou směs upravíme na talíře a navrch položíme řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.