Vepřové řízky s pórkem a žampiony
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůVepřová kýta
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5lžicOlej olivový
- 1kusPórek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaVegeta
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaKari koření
- 1kusVejce slepičí
- 0,5decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek opláchneme, nakrájíme na kolečka, žampiony omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na malé kousky. V misce rozmícháme s vodou škrob, zjemníme přimícháním smetany. Mleté vepřové maso v míse okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, smícháme s vajíčkem.
- 2Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 řízky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky řízků položíme připravené ochucené mleté maso, zabalíme, ve spoji propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami.
- 3V pánvi rozpálíme olej, na něm závitky ze všech stran prudce opečeme do zlatova. Poté zmírníme oheň, pánev přikryjeme poklicí, pomalu dusíme do měkka.
- 4Ve druhé pánvi na rozehřátém oleji podusíme nakrájený pórek se žampiony, směs podle chuti osolíme a opepříme. Po 5 minutách přidáme Vegetu, přilijeme rozmíchanou smetanu se škrobem, dochutíme kari kořením a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přidáme vypečenou šťávu z masových závitků, vše důkladně promícháme.
- 5Upečené závitky podáváme se smaženými bramborovými hranolky, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.