Vepřové řízky s pórkem a žampiony

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek opláchneme, nakrájíme na kolečka, žampiony omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na malé kousky. V misce rozmícháme s vodou škrob, zjemníme přimícháním smetany. Mleté vepřové maso v míse okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, smícháme s vajíčkem.
  • 2
    Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 řízky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky řízků položíme připravené ochucené mleté maso, zabalíme, ve spoji propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, na něm závitky ze všech stran prudce opečeme do zlatova. Poté zmírníme oheň, pánev přikryjeme poklicí, pomalu dusíme do měkka.
  • 4
    Ve druhé pánvi na rozehřátém oleji podusíme nakrájený pórek se žampiony, směs podle chuti osolíme a opepříme. Po 5 minutách přidáme Vegetu, přilijeme rozmíchanou smetanu se škrobem, dochutíme kari kořením a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přidáme vypečenou šťávu z masových závitků, vše důkladně promícháme.
  • 5
    Upečené závitky podáváme se smaženými bramborovými hranolky, přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.