Vepřové řízky se švestkami
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůKompot švestkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a obalíme v hladké mouce. Řízky po obou stranách opečeme na rozpáleném sádle. Opečené řízky urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme výpekem, obložíme vypeckovanými švestkami a pokapeme máslem. Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. Povrch můžeme posypat nastrouhaným sýrem a strouhankou. Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.