Vepřové řízky v bramborákovém těstu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
182 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na bramborák připravíme z oloupaných, omytých a nastrouhaných brambor, které vymačkáme přes cedník. Vmícháme do nich mouku, česnek utřený se špetkou soli, mléko, rozšlehané vejce a majoránku.
  • 2
    Řízky po okrajích nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a obalíme v bramborákovém těstě. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.