Vepřové řízky v bramborákovém těstu
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 3lžíceMléko polotučné
- 130gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyMajoránka
- 4stroužkyČesnek
- 4plátkyVepřová kýta
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
182 mg
Postup přípravy
- 1Těsto na bramborák připravíme z oloupaných, omytých a nastrouhaných brambor, které vymačkáme přes cedník. Vmícháme do nich mouku, česnek utřený se špetkou soli, mléko, rozšlehané vejce a majoránku.
- 2Řízky po okrajích nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a obalíme v bramborákovém těstě. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.