Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůArašídy loupané pražené solené
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
62 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy.
- 2Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.