Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
62 mg
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy.
  • 2
    Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem.
  • 3
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.