Vepřové řízky zapečené v bramborách
80 min.

Ingredience
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceHořčice
- 6lžicPažitka
- 4kusyCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceKečup
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
50 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Na pánvi na oleji řízky rychle opečeme po obou stranách. Do máslem vymazaného pekáče rozložíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou pažitkou. Na brambory položíme řízky, na ně oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše pokapeme kečupem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, které pokapeme vypečenou šťávou z masa. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Chvíli před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci. Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.