Vepřové řízky zapékané s žampionovou rýží

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
68 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Polovinu nakrájíme na malé kousky, polovinu na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a lehce posypeme moukou.
  • 2
    Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody. V malé pánvi rozehřejeme trochu másla, na něm podusíme jemně nakrájené žampiony doměkka a smícháme je s uvařenou rýží.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme připravené řízky, pak zmírníme oheň a dopečeme je doměkka. Maso z pánve vyndáme a uschováme v teple. Z pánve slijeme olej, přidáme do ní část másla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů a zalijeme smetanou. Vše promícháme a necháme dusit.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno rozprostřeme uvařenou rýži smíchanou se žampiony. Na ni rozložíme upečené řízky, na ně plátek šunky a dušené žampiony. Zalijeme smetanovou šťávou a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.