Vepřové řízky zapékané s žampionovou rýží
55 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 5lžicOlej olivový
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůŠunka dušená
- 100gramůRýže loupaná
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
68 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Polovinu nakrájíme na malé kousky, polovinu na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a lehce posypeme moukou.
- 2Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody. V malé pánvi rozehřejeme trochu másla, na něm podusíme jemně nakrájené žampiony doměkka a smícháme je s uvařenou rýží.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme připravené řízky, pak zmírníme oheň a dopečeme je doměkka. Maso z pánve vyndáme a uschováme v teple. Z pánve slijeme olej, přidáme do ní část másla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů a zalijeme smetanou. Vše promícháme a necháme dusit.
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno rozprostřeme uvařenou rýži smíchanou se žampiony. Na ni rozložíme upečené řízky, na ně plátek šunky a dušené žampiony. Zalijeme smetanovou šťávou a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.