Vepřové rolády s polentou
145 min.
Ingredience
- Rulády
- 1kusCibule
- 800gramůVepřové maso libové
- 4lžíceOlej olivový
- 500gramůŠunka dušená
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 140mililitrůVíno bílé
- 120gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicVíno Marsala
- 2kusyCeler - nať
- 6lžicVývar drůbeží
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 225gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu vývar na polentu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku. Přidáme sůl a pepř, za stálého míchání vaříme na mírném ohni 55 minut.
- 2Vepřové řízky nebo steaky zploštíme, na každý dáme plátek šunky a nasekané žampióny. Posypeme strouhaným Parmezánem a šalvějí. Strany řízků přehneme směrem do středu, přitiskneme a srolujeme do rolády. Každý svitek upevníme párátkem a obalíme v mouce. Ve větší pánvi na rozpáleném oleji smažíme nejprve spojem dolů, poté opečeme celé a udržujeme teplé.
- 3Na výpek v pánvi dáme na jemno nasekanou cibuli a celer, smažíme do zhnědnutí. Přidáme utřený česnek a všechny zbylé suroviny kromě vína Marsala. Šťávu z rajčat si schováme na později. Omáčku přivedeme k varu a rajčata rozmícháme na kousky. Rolády vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na středním plameni 20 minut. Pokud máme nedostatek tekutiny, přilijeme šťávu z rajčat.
- 4Když je maso hotové, přendáme ho na talíř a uchováme teplé. Do omáčky přilijeme víno Marsala, přivedeme k varu a vaříme 5 - 10 minut. Omáčku můžeme zjemnit v mixéru.
- 5Polentu nandáme na talíř, z rolád vyndáme párátka a položíme na polentu. Omáčkou polijeme maso a talíř ozdobíme čerstvou šalvějí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.