Vepřové rolády s polentou

145 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vývar na polentu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku. Přidáme sůl a pepř, za stálého míchání vaříme na mírném ohni 55 minut.
  • 2
    Vepřové řízky nebo steaky zploštíme, na každý dáme plátek šunky a nasekané žampióny. Posypeme strouhaným Parmezánem a šalvějí. Strany řízků přehneme směrem do středu, přitiskneme a srolujeme do rolády. Každý svitek upevníme párátkem a obalíme v mouce. Ve větší pánvi na rozpáleném oleji smažíme nejprve spojem dolů, poté opečeme celé a udržujeme teplé.
  • 3
    Na výpek v pánvi dáme na jemno nasekanou cibuli a celer, smažíme do zhnědnutí. Přidáme utřený česnek a všechny zbylé suroviny kromě vína Marsala. Šťávu z rajčat si schováme na později. Omáčku přivedeme k varu a rajčata rozmícháme na kousky. Rolády vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na středním plameni 20 minut. Pokud máme nedostatek tekutiny, přilijeme šťávu z rajčat.
  • 4
    Když je maso hotové, přendáme ho na talíř a uchováme teplé. Do omáčky přilijeme víno Marsala, přivedeme k varu a vaříme 5 - 10 minut. Omáčku můžeme zjemnit v mixéru.
  • 5
    Polentu nandáme na talíř, z rolád vyndáme párátka a položíme na polentu. Omáčkou polijeme maso a talíř ozdobíme čerstvou šalvějí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.