Vepřové rolky s mátou
75 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 1hrstMáta
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
60 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
275 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky slaniny a posypeme jemně nasekanou mátou. Maso svineme do závitků a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- 2Závitky urovnáme do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe a zalijeme je smetanou.
- 3Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě 45-50 minut.
- 4Podáváme s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.