Vepřové s čínským zelím
35 min.
Ingredience
- 30gramůHouby Shitake sušené
- 400gramůVepřová kýta
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 15gramůZázvor celý
- 50gramůCibulka jarní
- 250gramůZelí čínské
- 150gramůKukuřice
- 50gramůKaštany jedlé
- 5gramůSůl
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme.
- 2Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku.
- 3Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout
- 4Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.