Vepřové s hříbkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová panenka
- 80gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 250gramůChřest sterilovaný
- 1kusCibule
- 2kusyČesnek
- 300gramůHříbky čerstvé
- 3decilitryBujón zlatý houbový
- 250gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
51 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na hranolky. Špalíček masa prošpikujeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a kmínem. Konzervovaný chřest scedíme z nálevu, nálev zachytíme.
- 2Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 3V hrnci rozpálíme olej a maso restujeme přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme do druhého hrnce, který zakryjeme poklicí.
- 4K omastku přidáme lžíci másla, cibuli s česnekem, hříbky a vše za častého promíchání smažíme 5-8 minut. Ke konci přimícháme 3 dl houbového bujonu, ve kterém jsme rozmíchali tavený sýr. Omáčku povaříme přibližně 3-4 minuty, přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme bílým pepřem. Omáčku rozmixujeme dohladka. V pánvi přivedeme k varu 3 lžíce nálevu z nakládaného chřestu, přidáme lžíci másla, vložíme chřest a pod pokličkou ho ohřejeme.
- 5Maso pokrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře, maso polijeme omáčkou, přidáme na okraj chřest a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.