Vepřové s křenem po štýrsku
80 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 300gramůVepřová plec
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 1lžíceKřen
- 50gramůPepř černý celý
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci promícháme s citronovou šťávou, osolíme, koření vložíme do sáčku, ponoříme do vody a povaříme.
- 2Po chvíli do vody přidáme omyté maso, vaříme do poloměkka.
- 3Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a zvolna dusíme.
- 4Měkké maso vyjmeme z hrnce a pokrájíme na plátky. Každou porci přelijeme vývarem ze zeleniny a posypeme nastrouhaným křenem.
- 5Podáváme s vařenými bramborami nebo s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.