Vepřové s mušlemi
110 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kilogramyMušle slávky
- 2kusyCibule
- 5kusůRajčata
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nadrtíme si česnek, přidáme špetku soli, pepře a potřeme směsí plátky vepřového. Potom dáme do pekáče a pečeme 40 minut při teplotě 220°C. Občas podlijeme, aby se nám maso nepřichytalo.
- 2Mezitím si důkladně omyjeme mušle, pootevřené vyhodíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibulku a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a papriku. Vše promícháme a počkáme, dokud se nám rajčata nerozpadají. Poté podlijeme a dusíme dalších 10 minut. Do omáčky přidáme mušle a vaříme dalších 10 minut, dokud se nám lastury neotevřou. Poté mušle vyjmeme, vyndáme z nich maso, které vrátíme do omáčky.
- 3Omáčkou na závěr zalijeme vepřové maso a vrátíme ještě na 10 minut zpět do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.