Vepřové s mušlemi

110 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrtíme si česnek, přidáme špetku soli, pepře a potřeme směsí plátky vepřového. Potom dáme do pekáče a pečeme 40 minut při teplotě 220°C. Občas podlijeme, aby se nám maso nepřichytalo.
  • 2
    Mezitím si důkladně omyjeme mušle, pootevřené vyhodíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibulku a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a papriku. Vše promícháme a počkáme, dokud se nám rajčata nerozpadají. Poté podlijeme a dusíme dalších 10 minut. Do omáčky přidáme mušle a vaříme dalších 10 minut, dokud se nám lastury neotevřou. Poté mušle vyjmeme, vyndáme z nich maso, které vrátíme do omáčky.
  • 3
    Omáčkou na závěr zalijeme vepřové maso a vrátíme ještě na 10 minut zpět do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.