Vepřové s rybí příchutí
35 min.
Ingredience
- 2lžíceShiitake houby
- 300gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePasta z kukuřičné mouky
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceFazolová omáčka s chilli
- 2lžičkyOcet vinný
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 1lžičkaVíno bílé
- 2kusyCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
405 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.
- 2Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.
- 3Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.
- 4Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.
- 5Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- 6Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.