Vepřové s rybí příchutí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
405 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.
  • 3
    Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.
  • 4
    Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.
  • 5
    Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 6
    Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.