Vepřové se švestkami a slivovicí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je.
  • 2
    Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty.
  • 3
    Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.