Vepřové se švestkami a slivovicí
40 min.
Ingredience
- 1špetkaKmín celý
- 100mililitrůSlivovice
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusPetržel - nať
- 400gramůŠvestky sušené
- 600gramůVepřová kýta
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je.
- 2Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty.
- 3Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.