Vepřové steaky po indicku

28 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
868 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, potom ji pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozmačkáme. Oloupané mandle a piniové oříšky posekáme a opražíme je nasucho, čerstvý koriandr a kopr omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme.
  • 2
    Vepřové steaky z kotlety (bez kosti a tukových okrajů) omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme mořskou solí a naložíme do marinády.
  • 3
    Marináda: do mísy dáme olivový olej, rozdrcený česnek, mletý kardamom, muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor, chilli papričku a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme a steaky do ní naložíme na 1 hodinu.
  • 4
    V pánvi (nejlépe ve woku) si rozpálíme olej a steaky orestujeme dozlatova, restujeme je přibližně 3-4 minuty z každé strany. Orestované maso vyjmeme, do výpeku nalijeme horký hovězí vývar a promícháme tak, aby se nám připečený výpek rozpustil. Odstavíme z plotny a do rozpuštěného výpeku přimícháme jogurt, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou mouku s bylinkami - kopr s koriandrem. Nakonec přimícháme oříšky a mandle.
  • 5
    Steaky na indický způsob podáváme s jogurtovou šťávou a přílohou podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.