Vepřové steaky po indicku
28 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl mořská
- jogurtová šťáva
- 1decilitrJogurt bílý
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1,5lžíceMandle
- 1,5lžíceOříšky piniové
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- Marináda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
868 mg
Postup přípravy
- 1Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, potom ji pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozmačkáme. Oloupané mandle a piniové oříšky posekáme a opražíme je nasucho, čerstvý koriandr a kopr omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme.
- 2Vepřové steaky z kotlety (bez kosti a tukových okrajů) omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme mořskou solí a naložíme do marinády.
- 3Marináda: do mísy dáme olivový olej, rozdrcený česnek, mletý kardamom, muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor, chilli papričku a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme a steaky do ní naložíme na 1 hodinu.
- 4V pánvi (nejlépe ve woku) si rozpálíme olej a steaky orestujeme dozlatova, restujeme je přibližně 3-4 minuty z každé strany. Orestované maso vyjmeme, do výpeku nalijeme horký hovězí vývar a promícháme tak, aby se nám připečený výpek rozpustil. Odstavíme z plotny a do rozpuštěného výpeku přimícháme jogurt, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou mouku s bylinkami - kopr s koriandrem. Nakonec přimícháme oříšky a mandle.
- 5Steaky na indický způsob podáváme s jogurtovou šťávou a přílohou podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.