Vepřové Stroganoff
45 min.
Ingredience
- 350gramůVepřová kýta
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4,25decilitryVývar drůbeží
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 4lžíceJogurt krémový bílý natur
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm maso, pokrájenou cibuli a česnek asi 5 minut. Smícháme rajčatový protlak s moukou a vývarem a vmícháme do pánve k masu. Přidáme pokrájené žampiony, nakrájenou papriku bez semen, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 20 minut, aby maso změklo. Sundáme směs z ohně a vmícháme bílý jogurt. Hotový pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.