Vepřové v pikantní kyselé omáčce

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
911 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.
  • 2
    Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.