Vepřové v pikantní kyselé omáčce
60 min.
Ingredience
- 350gramůVepřové maso libové
- 1kusZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 1lžíceOcet vinný
- 230gramůKompot ananasový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,75šálekVývar drůbeží
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 1lžíceVoda pitná
- 1kusPaprika zelená
- 115gramůKlasy kukuřičné mražené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
911 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.
- 2Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 3Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.