Vepřové výpečky
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1000gramůVepřový bok
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
430 mg
Cukr
878 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na stejné kousky.
- 2Maso osolíme, opepříme a promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a s utřeným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení občas zamícháme a dbáme, aby se nepřipálila cibule.
- 3Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče a zalijeme procezeným vypečeným tukem.
- 4Výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a bramborami nebo studené s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.