Vepřové žaludky zadělávané se smetanou
80 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 5kusůPepř černý celý
- 3lžíceOlej stolní
- 600gramůVepřové žaludky
- 100gramůZelenina kořenová
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žaludky rozkrojíme, odstraníme tuk, dobře vypereme a krátce povaříme ve slané vodě. Slijeme a dle potřeby ještě dočistíme. Vložíme do osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu, jednu cibuli, celý pepř a vaříme doměkka.
- 2Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, vmícháme prolisovaný česnek, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.
- 3Potom přidáme měkké žaludky nakrájené na nudličky, smetanu, majoránku, mletý pepř a hotový pokrm prohřejeme a dochutíme citrónovou šťávou.
- 4Podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.