Vepřové závitky na řecký způsob
55 min.
Ingredience
- 0,6kilogramVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůOlivy černé
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaMajoránka
- 3kusyRajčata
- 200gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- 2decilitryVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso rozporcujeme na 4 plátky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 3V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.