Vepřové závitky na zelenině

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
63 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček bez kostí nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, kapustu nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, česnek utřeme se solí.
  • 2
    Plátky bůčku naklepeme, potřeme česnekovou pastou, poklademe kroužky cibule a zabalíme do závitků. Zpevníme párátky, obalíme v hladké mouce, a ze všech stran osmažíme v rozpáleném tuku.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, kedlubnu, mrkev, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přiložíme závitky, podle potřeby podlijeme a dusíme přibližně 20 minut.
  • 4
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.