Vepřové závitky na zelenině
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 600gramůKapusta hlávková
- 150gramůKedlubna
- 150gramůMrkev kořen
- 120gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůTuk
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
63 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bůček bez kostí nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, kapustu nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, česnek utřeme se solí.
- 2Plátky bůčku naklepeme, potřeme česnekovou pastou, poklademe kroužky cibule a zabalíme do závitků. Zpevníme párátky, obalíme v hladké mouce, a ze všech stran osmažíme v rozpáleném tuku.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, kedlubnu, mrkev, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přiložíme závitky, podle potřeby podlijeme a dusíme přibližně 20 minut.
- 4Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.