Vepřové závitky s vaječnou náplní

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
57 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli zpěníme na pánvi na másle. Ke zpěněné cibuli přisypeme mraženou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme. Potom do této směsi přidáme 4 vejce, a připravíme klasická míchaná vajíčka. Vepřové plátky z kýty naklepeme, ochutíme pepřem a solí a každý kousek masa z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek masa s hořčicí dáme po plátku anglické slaniny a na slaninu rozdělíme připravenou vaječnou směs se zeleninou. Na vaječnou směs na plátcích z kýty dáme na závěr po tenkém bezlepkovém párku. Nakonec takto připravné plátky masa sbalíme do závitků a zajistíme grilovacími špejlemi, nebo párátky a vložíme svinuté závitky do pečicí, tukem vymazané, nebo vylité nádoby, a vepřové závitky ještě poklademe kousky slaniny, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě doměkka za stálého podlévání vodou. Tyto závitky podáváme teplé s různými přílohami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.