Vepřové závitky s vejci

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
774 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletou paprikou. Každý plátek poklademe plátkem slaniny a půlkou natvrdo uvařeného vejce. Stočíme do závitků a sepneme jehlami.
  • 2
    Závitky obalíme v mouce, vložíme do tlakového hrnce spolu s oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na sádle. Maso po všech stranách opečeme, podlijeme 250 ml vody, přidáme protlak a utřený česnek. Hrnec uzavřeme a závitky dusíme asi 25 minut doměkka. Šťávu odvaříme na potřebnou hustotu, nebo ji zředíme vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.