Vepřové závitky s vejci
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůAnglická slanina
- 40gramůSádlo škvařené
- 4lžičkyHořčice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
774 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletou paprikou. Každý plátek poklademe plátkem slaniny a půlkou natvrdo uvařeného vejce. Stočíme do závitků a sepneme jehlami.
- 2Závitky obalíme v mouce, vložíme do tlakového hrnce spolu s oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na sádle. Maso po všech stranách opečeme, podlijeme 250 ml vody, přidáme protlak a utřený česnek. Hrnec uzavřeme a závitky dusíme asi 25 minut doměkka. Šťávu odvaříme na potřebnou hustotu, nebo ji zředíme vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.