Vepřové závitky se smetanou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
596 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.
  • 2
    V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.
  • 3
    Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.
  • 4
    Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.