Vepřové závitky se smetanou
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřové maso libové
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
596 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.
- 2V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.
- 3Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.
- 4Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.