Vepřové závitky z krkovičky
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 130gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 800gramůVepřové kotlety
- 80gramůVepřový bok uzený
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžičkyHořčice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kotlety z krkovičky po jedné straně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky.
- 2Na pomazanou stranu kotlet položíme plátek uzeného bůčku, cibuli a okurky. Maso svineme a zajistíme párátky.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme olej a lžíci másla, závitky opečeme ze všech stran, poté přidáme protlak, krátce povaříme a zalijeme vývarem. Dusíme 25 minut pod pokličkou. Pět minut před koncem vaření smícháme zbylé máslo s moukou a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Přidáme smetanu, papriku, sůl a pepř.
- 4Z hotových závitků odstraníme párátka, přendáme je na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.