Vepřové závitky z krkovičky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety z krkovičky po jedné straně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky.
  • 2
    Na pomazanou stranu kotlet položíme plátek uzeného bůčku, cibuli a okurky. Maso svineme a zajistíme párátky.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a lžíci másla, závitky opečeme ze všech stran, poté přidáme protlak, krátce povaříme a zalijeme vývarem. Dusíme 25 minut pod pokličkou. Pět minut před koncem vaření smícháme zbylé máslo s moukou a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Přidáme smetanu, papriku, sůl a pepř.
  • 4
    Z hotových závitků odstraníme párátka, přendáme je na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.