Vepřové žebírko moravské

50 min.

Ingredience

    • 30gramůMandle
    • 750gramůVepřová žebra
    • 1lžičkaSůl
    • 2špetkyPepř černý mletý
    • 150gramůMoravské uzené maso
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
    • 500gramůTěstoviny vařené (průměr)
    • 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
55 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
921 mg
Cukr
233 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.
  • 2
    Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.
  • 3
    Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.