Vepřové žebírko moravské
50 min.
Ingredience
- 30gramůMandle
- 750gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůMoravské uzené maso
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 500gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
55 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
921 mg
Cukr
233 mg
Postup přípravy
- 1Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.
- 2Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.
- 3Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.