Vepřové žebírko s pomerančovou salsou
60 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová žebra
- 150mililitrůKečup
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 4stroužkyČesnek
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůRajčata
- 250gramůPomeranče
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 25mililitrůLimetková šťáva
- 1špetkaPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 15gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
56 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme kečup, mletý pepř, prolisovaný česnek, tymián, promícháme a potřeme maso ze všech stran. Necháme 1 hodinu uležet v lednici. Maso přendáme do pekáče, pokapeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
- 2Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, které pokrájíme na malé kousky, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme račata, pomeranče, koriandr, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.
- 3Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme salsou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.