Vepřové žebírko s pomerančovou salsou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
56 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme kečup, mletý pepř, prolisovaný česnek, tymián, promícháme a potřeme maso ze všech stran. Necháme 1 hodinu uležet v lednici. Maso přendáme do pekáče, pokapeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
  • 2
    Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, které pokrájíme na malé kousky, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme račata, pomeranče, koriandr, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.
  • 3
    Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme salsou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.