Vepřové žebírko se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůVepřová žebra
- 4kusyPaprika červená
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 8stroužkůČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žebírka trochu naklepeme, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky, papriky bez jádřinců na proužky, rajčata na srpečky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo s kvalitním olejem, vložíme žebírka a usmažíme z obou stran. Žebírka vyndáme a teprve nyní osolíme a opepříme. Do pánve do tuku vsypeme pokrájenou zeleninu a pár minut podusíme.
- 3Porce žebírek na talířích obložíme podušenou zeleninou a zakapeme trochou šťávy z pánve. Vše posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.