Vepřový bok s masovou nádivkou
90 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 200gramůJátra vepřová
- 200gramůVepřová plec
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1kusRohlíky bílé
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1,5lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 30lžicMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1340 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
121 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme mlékem. Vepřovou plec a játra nakrájíme. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na osminky. Do vepřového boku vyřízneme kapsu.
- 2Na nádivku plec s játry, vymačkaným rohlíkem a cibulí umeleme, v míse promícháme s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme.
- 3Kapsu v bůčku vytřeme hořčicí, kterou jsme smíchali s petrželovou natí. Kapsu naplníme nádivkou a sepneme jehlou. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.