Vepřový bůček dušený s paprikou a hráškem
50 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 8gramůKurkuma
- 8gramůKmín mletý
- 8gramůZázvor mletý
- 8gramůHořčičné semínko
- 15mililitrůOcet vinný
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 150gramůPaprika červená
- 50gramůHrášek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 500gramůVepřový bok
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
74 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, lístky koriandru posekáme.
- 2Do mísy nasypeme cibuli, česnek, přidáme mletou kurkumu, kmín, zázvor, koriandr, hořčičné semínko, zakápneme octem, přilijeme limetkovou šťávu, promícháme, přimícháme maso a necháme marinovat do druhého dne.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso, zprudka osmažíme, přisypeme cibulovou směs z mísy, papriku, hrášek, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.