Vepřový bůček na rozmarýnu
80 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrnekVoda pitná
- 600gramůVepřový bok
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
80 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
495 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nastrouháme a promícháme s rozmarýnem, pepřem, solí a špetkou muškátového oříšku. Vzniklou pastou po všech stranách potřeme omytý a osušený vepřový bok.
- 2Maso vložíme do pekáče, mírně podlijeme a v silně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Upečený bůček nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.