Vepřový bůček na turistický způsob

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
62 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
579 mg
Cukr
521 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, částečně odkostíme a uprostřed masa prořízneme kapsu na plnění.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme. Osmahneme na ní cibuli nakrájenou na drobno a necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme k nim drobně nakrájenou kapii, cibuli se slaninou, směs osolíme, opepříme, přidáme rozsekanou petrželovou nať a vše promícháme s vejci.
  • 3
    Připravené maso směsí naplníme a zašijeme režnou nití nebo uzavřeme jehlou.
  • 4
    Maso osolíme, okmínujeme a vložíme kůží dolů na přesekané kosti do pekáče. Mírně podlijeme vodou a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou.
  • 5
    V polovině pečení maso obrátíme, na několika místech nařízneme kůži, mírně osolíme a maso doměkka dopečeme.
  • 6
    Pečený bůček vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak a prosátou mouku, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Dobře provaříme, procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.