Vepřový bůček na turistický způsob
115 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 600mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 2gramyKmín celý
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 120gramůVejce slepičí
- 100gramůCibule
- 100gramůŽemle tuková
- 50mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
62 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
579 mg
Cukr
521 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, částečně odkostíme a uprostřed masa prořízneme kapsu na plnění.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme. Osmahneme na ní cibuli nakrájenou na drobno a necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme k nim drobně nakrájenou kapii, cibuli se slaninou, směs osolíme, opepříme, přidáme rozsekanou petrželovou nať a vše promícháme s vejci.
- 3Připravené maso směsí naplníme a zašijeme režnou nití nebo uzavřeme jehlou.
- 4Maso osolíme, okmínujeme a vložíme kůží dolů na přesekané kosti do pekáče. Mírně podlijeme vodou a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou.
- 5V polovině pečení maso obrátíme, na několika místech nařízneme kůži, mírně osolíme a maso doměkka dopečeme.
- 6Pečený bůček vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak a prosátou mouku, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Dobře provaříme, procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.