Vepřový bůček nadívaný
115 min.
Ingredience
- 1gramMuškátový květ
- 500mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 2gramyKmín celý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 120gramůVejce slepičí
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
157 mg
Cukr
97 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme jej a podélně prořízneme kapsu pro náplň.
- 2Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme pepř a květ, jemně sekanou petrželovou nať, navlhčenou žemli, osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 3Připravený bůček nádivkou naplníme, uzavřeme jehlicí nebo špejlí, maso osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáče kůží na rozsekané kosti, podlijeme vodou a zvolna doměkka a dozlatova pečeme. Během pečení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou.
- 4Před koncem pečení bůček obrátíme, nakrájíme kůži na proužky a dopečeme.
- 5Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
- 6Před koncem varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.