Vepřový bůček pečený po selsku
110 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřový bok
- 50gramůSádlo škvařené
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 300gramůCibule
- 20gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
58 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
579 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme na silnější plátky.
- 2Na sádle osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky a zastříkneme ji trochou vody.
- 3Na cibuli rozložíme plátky osoleného a opepřeného bůčku, přidáme rozetřený česnek a maso doměkka a dozlatova upečeme v troubě při 200 stupních Celsia.
- 4Během pečení maso podléváme trochou vody, aby výpek nezhořkl a cibule se nepřipálila.
- 5Vypečenou šťávu necedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.