Vepřový burger se žampiony
60 min.
Ingredience
- 700gramůVepřové maso mleté
- 100gramůRajčata
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 20gramůTymián sušený
- 1kusVejce slepičí
- 30mililitrůOlej olivový
- 4kusyŽemle tuková
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMouka kukuřičná
- 70gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1003 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
73 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek, tymián, kukuřičnou mouku, vejce, sůl a pepř a prohněteme do hladké hmoty. Vytvoříme 8 placek, které na tácu necháme 30 minut v chladnu uležet.
- 2Uleželé placky potřeme olejem a grilujeme 10 minut za častého otáčení, potom na gril přidáme žampiony a slaninu a společně dogrilujeme 5 minut.
- 3Do rozkrojené žemle vložíme placku, na ni žampiony a slaninu, lehce potřeme majonézou a ozdobíme kolečky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.