Vepřový cibuláč s vejci
55 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 1kilogramCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 1lžíceOcet vinný
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyGaram masala
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na nudličky. Třetinu cibule nakrájíme a na rozpáleném másle orestujeme.
- 2Ostatní cibuli pokrájíme na kolečka, přidáme k osmažené cibulce, vmícháme maso, koření a osolíme. Dusíme, mezitím průběžně podléváme. Když je maso téměř měkké, přilijeme ocet, přidáme utřený česnek a dodusíme. Na povrch rozklepneme vejce, ochutíme solí a pod pokličkou necháme srazit.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.