Vepřový guláš s houbami
70 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůPaprika zelená
- 10stroužkůČesnek
- 700mililitrůVoda pitná
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyFeferony
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůHouby čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 4gramyKmín celý
- 900gramůVepřová plec
- 100mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
48 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme maso, mletou papriku a mleté feferonky, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Téměř vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, papriku, houby, česnek, kmín, podlijeme vodou a vaříme do měkka.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.